Geschiedenis

d'Artagnan vroeger

Als ondernemende jongere, stapte Ernest mee in d'Artagnan, een toenmalig bijhuis van restaurant De Nachtuil, beide gelegen in de Krakenstraat te Leuven. Sinds 2000 runde Ernest de zaak volledig onafhankelijk en kwam zijn echtgenote Sandra stap voor stap mee in de zaak.
Geleidelijk aan werd er gewerkt aan de kwaliteitsverbetering, de professionalisering van de bediening én aan de comfortverbetering voor de gasten in het algemeen. Deze niet aflatende inspanningen resulteerden in een bloeiende zaak met een stevige reputatie.
De gasten voelden zich vooral aangetrokken door de topkwaliteit van het eten, de persoonlijke, joviale bediening en de steeds verrassende menukaarten. Ook op het gebied van wijn werden de klanten steeds opnieuw in de watten gelegd.

Nieuw pand in de Naamsestraat

Na vele jaren te hebben gewerkt in een huurpand en een lange zoektocht naar een geschikte locatie binnen de Leuvense ring hebben Ernest en Sandra de geschikte locatie gevonden om hun verdere groei te kunnen waarborgen. Het betreft het oude gebouw van de Velpia Kantoorwinkel in de Naamsestraat 72 te Leuven.
Het pand met een rijke voorgeschiedenis, werd vanaf december 2010 grondig onder handen genomen. Uiteindelijk werden enkel de gevels behouden. Er werd een masterplan opgesteld voor de nieuwe invulling en dit in het kader van knusse gezelligheid enerzijds en multifunctionaliteit anderzijds.
Onder deskundige leiding van Sandra is de totaalrenovatie met herinrichting een feit. In het ganse renovatieproject stonden van meet af aan duurzaamheid en voorsprong op technologie centraal. Andere trefwoorden tijdens de renovatie waren ook milieuvriendelijkheid, energiezuinigheid en bedrijfszekerheid. Het gezonde evenwicht vinden tussen al deze waardevolle normen en het becijferde begrotingscijfer was een hersenbreker van jewelste. Maar het resultaat is er: een oude herenwoning werd in al haar oorspronkelijke glorie hersteld en het handelsgelijkvloers herbergt een restaurant met een eigentijds cachet en een tijdloze uitstraling.

copyright 2011 - webdesign by gd-design.be